BALTIC SNOW CALL 2018, Nallikariin 21.-25.2.2018

BALTIC SNOW CALL 2018 on Itämeren maiden lumenveistokilpailu, joka kokoaa alueen huippuveistäjät mittelemään kullasta ja kunniasta Suomeen, Oulun Nallikariin 21.-25.2.2018. Mittelö järjestetään kutsukilpailuna ja on ainutlaatuinen Suomessa järjestettävä kansainvälinen lumenveistotapahtuma, sekä mukana kansainvälisen lumen- ja jäänveistonjärjestön (AISNG) virallisessa tapahtumakalenterissa.

LUMENVEISTON HUIPPUAMMATTILAISET OULUN NALLIKARIIN Baltic Snow Call 2018 herätti mielenkiintoa ympäri maailmaa heti julkistuksensa jälkeen. Mukaan kutsuttiin 10 joukkuetta Itämerta ympäröivistä maista, mutta halukkuutta osallistumiseen löytyi lähes joka mantereelta. Kansainvälisessä kisakalenterissa mukana oleva Baltic Snow Call on alueen suurin lumenveistokilpailu.

”Kisa on ainutlaatuinen ja mielenkiinto kisaa kohtaan yllätti myös järjestäjät. Baltian maiden lisäksi yhteydenottoja tuli mm. Meksikosta, USA:sta, Thaimaasta ja Kiinasta. Pitäydyimme kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa ja tänä vuonna kilpailun osallistujat tulevat yhtä lukuun ottamatta Itämerta ympäröivistä maista” kertoo kilpailun johtaja Janne Andberg.

Kutsutut joukkueet tulevat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Puolasta, Liettuasta, Latviasta, Virosta ja Venäjältä. Tanskan joukkueen tilalle kilpailuun kutsuttiin maailmalla mainetta saavuttanut Kiinan joukkue. Joukkueet edustavat kaikki oman maansa parhaimmistoa ja ovat ansioituneet kansainvälisissä lumenveistotapahtumissa ympäri maailmaa.

”Kaikki joukkueet ovat todella kovatasoisia, mukana on maailman parhaita veistäjiä. Esimerkiksi Saksan joukkue Team Black Forest on veistänyt yhdessä yli 14 vuotta ja he ovat voittaneet mm. Lake Tahoella USA:ssa ja Japanissa Nayorossa. He ovat veistäneet myös maailmanlaajuisesti ensimmäisen interaktiivisen lumiveistoksen Kanadassa vuonna 2016.”, kertoo Janne Andberg ja jatkaa: ”Joukkueen jäsenet odottavat innolla Baltic Snow Callia, suomalaista saunaa, salmiakkia sekä toivovat tapaavansa suomalaisia jääkiekkoilijoita.”

Oulun Nallikarissa järjestettävä tapahtuma on odotettu myös huippuveistäjien piirissä – kyseessä on ensimmäinen kansainvälinen lumenveistotapahtuma Suomessa vuosikymmeniin. Jokainen osallistuva joukkue on esitelty tapahtuman sivuilla. Esittelyissä kerrotaan tiimien kokoonpano, historia, meriitit ja miksi juuri Snow Call.

Joukkue-esittelyt sekä kuvia aikaisemmista veistoksista http://www.snowcall.fi/contest/teams

Lisätiedot:

Janne Andberg

Baltic Snow Call kilpailun johtaja

janne@snowcall.fi

+358 44 300 4803

www.snowcall.fi